Pečený losos v bylinkové krustě s restovanou sezónní zeleninou, vařenými bramborami
Vaří nám mistr kuchař Lukáš Čížek k růžovému vínu.
Losos 700g
Vejce 1ks
Kuřecí prsa 150g
Brambory 600g
Mrkev s natí 50g
Cuketa 60g
Chřest 50g
Červená cibulka 60g
Bazalka čerstvá 15g
Bylinky čerstvé 20g
Olivový olej 0/2 l
Parmezán 30g
Smetana 0,2 l
Máslo 50g
Sůl mořská 10g
Med 10g
Šafrán 1g
Bílý pepř 2g
Losos: Lososa očistíme, stáhneme z kůže naporcujeme a okořeníme mořskou solí.
Z kuřecích prsou, omytých a nasekaných bylinek a vejce uděláme tyčovým
mixérem jemnou fáš a dochutíme solí a bílým pepřem.
Fáš rozetřeme v 5. porcích na potravinářskou fólii a přidáme lososa, zabalíme
do válečku a necháme 1/2hodiny ztuhnout v lednici. Pak pečeme v troubě
při 170°C cca 10min. Při podávání rozřízneme.
Vařené brambory: : Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě.
Uvařené brambory omastíme máslem a zdobíme nasekanou
a omytou pažitkou.
Restovaná zelenina: Cuketu, mrkev, chřest, šalotku očistíme, omyjeme a
nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu restujeme na olivovém oleji
přidáme med a dochutíme solí a čerstvými bylinkami.
Šafránová omáčka: Do výpečku, který jsme získali pečením lososa,
přidáme máslo, smetanu, šafrán a redukujeme do zhoustnutí.
Dochutíme solí.