Různé

Bernské brambory

Jan Basovníček nám uvařil z brambor.

4 brambory
1 vejce
100g sekaných mandlí
10g másla
sůl

na obalení:
1 vejce
30g hl.mouky
50g strouhanky
30g sekaných mandlí
olej na smažení

Brambory dejte vařit ve slupce a až se uvaří oloupejte. Oloupané brambory najemno nastrouhat a dát na rozehřáte máslo, pomalu míchat tak dlouho, dokud se směs přestane lepit, poté přidejte mandle a sůl. Nechte vychladnout a přidejte vejce.

Dobře promíchejte a nechte dobře vychladnout. Poté vytvarujte kuličky o něco větší než hroznové víno a obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance, která je promíchaná s mandlemi. Kuličky smažíme ve "friťáku". Je dobré kuličky před obalením dát na chvilku do mrazáku.

Další recepty