Maso

Valašský „zoftový „guláš

Vaříme s Martinem Havlem.

6 - 8 porcí

1 200 g skopového nebo jehněčího masa s kostí (krk, žebra), lžíce oleje, 1tší cibule, 1-2 feferonky, sůl, 8 stroužků česneku, majoránka, bobkový list, celé nové koření, celý pepř, sladká paprika, 1 lžíce rajského protlaku, 1,5 l vody, 1 středně velká mrkev, 1 kořenová petržel, 1 malý celer, 200 g květáku, 200 g kapusty, 500 g brambor, pórek

Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody, aby nezhořkla. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, majoránku, utřený česnek, rajčatový protlak a feferonku. Osolíme a zalijeme zbytkem vody. Vložíme maso nasekané i s kostmi na menší kousky. Vaříme asi hodinu, dokud maso není téměř měkké, a pak přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a brambory. Vše dovaříme doměkka. Před dokončením vsypeme do guláše najemno nakrájený pórek. Nejlepší přílohou je chléb nebo bílé pečivo.

Další recepty