Různé
Tempeh satay s rýžovými nudlemi

Vaříme s mistrem kuchařem Jaroslavem Bednářem.
Tempeh 200g
Rýžové nudle 100g
Cuketa 1x
Paprika 1x
Shitake 50g
Sezamový olej 1 lžíce
Slunečnicový olej na opečení
Arašídy
Chilli paprička
Jarní cibulka
Česnek
Sojová omáčka
Rýžové /Skleněné/ nudle namočíme, nejlépe přes noc.
Tempeh, cuketu, papriku a shitake nakrájíme na stejné díly a připravíme špízy nejlépe na bambusové špejle. Pokapeme několika kapkami sezamového oleje.
Na pánvi na sezamovém oleji krátce opečeme nahrubo nasekaný česnek, chilli papričku, arašídy a jarní cibulku, přidáme okapané rýžové nudle a opečeme, dochutíme sojovou omáčkou.
Špízy opečeme na pánvi nebo v troubě, podáváme na skleněných nudlích.