Pečené kuřecí prso v uzené šunce s restovaným kukuřičným kláskem a červenou řepou,
Mistr kuchař Lukáš Čížek nám uvařil kuřecí dobrotu.
5 porcí
Kuřecí prsa 750g
Červená řepa 150g
Kukuřice klásky 180g
Uzená šunka 170g
Gnochi 700g
Bazalka čerstvá 25g
Bylinky čerstvé 20g
Cherry rajče 35g
Olivový olej 0/2 l
Parmezán 30g
Smetana 0/5 l
Máslo 80g
Sůl mořská 10g
Med 5g
Koření grilovací 8g
Bílý pepř 2g
Kuřecí prsa:
Kuřecí prsa očistíme, okořeníme, zabalíme do uzené šunky a na
olivovém oleji je s čerstvými bylinkami zprudka opečeme z každé strany a
dáme dopéct do trouby na 8 min. při 175°C
Bramborové noky (gnochi)
Noky orestujeme na másle, osolíme a přidáme očištěnou a nasekanou pažitku, parmezán
a trochu smetany
Červená řepa
Řepu očistíme, nakrájíme na tenké kolečka a podusíme ve vlastní šťávě, přidáme trošku medu, čerstvé bylinky a dochutíme mořskou solí a pepřem
Kukuřice klásky
Kukuřici očistíme, rozpůlíme a orestujeme na olivovém oleji, dochutíme mořskou solí, kurkumou a pepřem
Bazalková omáčka
Do kuřecího výpečku vlijeme smetanu a zredukujeme, přidáme očištěnou a nasekanou bazalku a dochutíme solí
Při podávání zdobíme čerstvou bylinkou a cherry rajčátkem