Maso
Hovězí plátek s listovým špenátem, hráškem a karotkovou kaší
Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Jitkou Ruskovou.
4 porce
- 4 plátky svíčkové 120 g
- 400 g listové špenátu
- 200 g mladého hrášku
- 400 g karotky
- 1 ks šalotky
- sůl, pepř
- 1 dcl zeleninový vývar
- citrónová šťáva
- margarín, olivový olej
Plátky masa lehce osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi z obou stran cca 3 minuty.
Šalotku nakrájíme najemno, orestujeme na olivovém oleji, přisypeme hrášek lehce prohřejeme, přidáme špenát promícháme a ochutíme soli a pepřem.
Očištěnou karotku nakrájíme na kostky, orestujeme na margarínu, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkkou karotku umixujeme a lehce ochutíme soli a citrónovou šťávou.