Ryby a mořské plody
Kapr s remuládovou omáčkou - studená úprava
Pro přípravu 4 porcí ryby:
100 g čerstvého másla
1/4 l bílého suchého vína
10 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
svazeček petržele kudrnky
Na přípravu remulády:
4 lžíce oloupané a jemně pokrájené cibule
4 rozmačkané vařené žloutky
2 lžíce dijonské hořčice
8 lžíc olivového oleje
sůl
bílý pepř
1 lžíce medu
4 lžíce estragonového vinného octa
1 lžíce pokrájené kudrnky
Nasolené porce kapra vložíme na rozpuštěné máslo do vhodné nádoby, zalijeme bílým vínem, přidáme celé koření, svazeček kudrnky a společně dusíme asi 20 minut. Kapra necháme v tomto fondu vychladnout.
Remuládovou omáčku si připravíme z nakrájené cibule, rozmačkaných žloutků a ostatních surovin. Touto omáčkou přeléváme jednotlivé porce kapra. Zdobíme segmenty citrónu a snítkou petrželky.