Maso

Kuřecí prsa na bylinkách se zeleninovými hranolky

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou

2 porce

200 g kuřecích prsou
2 lžičky olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
čerstvé bylinky (pažitka, tymián, estragon)
3 lžíce olivového oleje extra Virgin
1 ks kedlubny
½ cukety
½ lilku
1 ks červené papriky
½ salátové okurky
20 g slunečnicových semínek
sůl
pepř

Nejprve odstraníme z masa přebytečný tuk, pak ho umístíme mezi dva voskové papíry a jemně naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi na mírném plameni rozehřejeme olej, vložíme maso a jemně opečeme 4 až 5 minut z obou stran. Ze zeleniny pokrájíme plátky a na kapce oleje společně se lžičkou octa doměkka orestujeme. Ke konci posypeme semínky. V malé misce si poté smícháme olej, zbytek octa a nasekané bylinky. Při podávání maso touto směsí přelijeme. Lze podávat s vařeným bramborem či čerstvým chlebem.

Další recepty