Ryby a mořské plody

Pečený losos s plněnými rajčaty zeleninovým kuskusem a jemnou bylinkovou omáčkou

Zdravé vaření s nutriční terapetkou Míšou Tomešovou

2 porce

300 g lososa
3 lžíce olivového oleje
4 velká rajčata
150 g instantního kuskusu
1 větší červená paprika
¼ brokolice
čerstvé bylinky
1 lžička olivového oleje extra Virgin
120 g zakysané smetany
petrželová nať
sůl
bílý pepř

Rybu vložíme na rozpálený olivový olej a pozvolna pečeme po obou stranách cca 4 minuty. Papriku a spařenou brokolici nakrájíme nadrobno a krátce orestujeme na kapce oleje, ochutíme solí a pepřem a přidáme uvařený kuskus, do kterého jsme přidali na promaštění lžičku extra virgin olivového oleje. Poté přidáme nasekanou petrželovou nať a touto směsí plníme předem vydlabaná rajčata, které následně pečeme cca 5 minut při 200°C. Na závěr zahřejeme zakysanou smetanu, přidáme sekané čerstvé bylinky, ochutíme mírně solí a pepřem a podáváme spolu s rybou a rajčaty.

Další recepty