Ryby a mořské plody

Zprudka opečený filet z pangase s restovanou sezónní zeleninou,

Vaříme s mistrem kuchařem Lukášem Čížkem

5 porcí

Pangas 750g
Mrkev 120g
Chřest 100g
Cibule 100g
Brambory 600g
Bazalka čerstvá 20g
Bylinky čerstvé 10g
Limetka 60g
Citron 60g
Olivový olej 0/2 l
Smetana 0/2 l
Máslo 90g
Hříbky 50g
Sůl mořská 30g
Med 5g
Koření na ryby 8g
Bílý pepř 2g

Filet z pangase :

Filety očistíme, okořeníme mořskou solí, rybím kořením, pokapeme šťávou z

limetky a na olivovém oleji je s čerstvými bylinkami zprudka opečeme z každé

strany.

Bramboro-bazalkové pyré :

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě. Uvařené brambory

rozmačkáme, přilijeme zredukovanou smetanu s máslem a přes jemné sítko je

přepasírujeme.

Na konec do pyré přidáme nasekanou čerstvou bazalku a dochutíme solí.

Restovaná zelenina :

Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a orestujeme na olivovém oleji,

přidáme trošku medu, šťávy z limetky a dochutíme mořskou solí a bylinkami.

Hříbková omáčka :

Na pánvi kde jsme opekli pangase si rozpustíme máslo a orestujeme očištěné

a na plátky nakrájené hříbky, zalijeme je smetanou a provaříme. Omáčku dochutíme

solí, bílým pepřem a vše rozmixujeme.

Další recepty