Zprudka opečený filet z pangase s restovanou sezónní zeleninou,
Vaříme s mistrem kuchařem Lukášem Čížkem
5 porcí
Pangas 750g
Mrkev 120g
Chřest 100g
Cibule 100g
Brambory 600g
Bazalka čerstvá 20g
Bylinky čerstvé 10g
Limetka 60g
Citron 60g
Olivový olej 0/2 l
Smetana 0/2 l
Máslo 90g
Hříbky 50g
Sůl mořská 30g
Med 5g
Koření na ryby 8g
Bílý pepř 2g
Filet z pangase :
Filety očistíme, okořeníme mořskou solí, rybím kořením, pokapeme šťávou z
limetky a na olivovém oleji je s čerstvými bylinkami zprudka opečeme z každé
strany.
Bramboro-bazalkové pyré :
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě. Uvařené brambory
rozmačkáme, přilijeme zredukovanou smetanu s máslem a přes jemné sítko je
přepasírujeme.
Na konec do pyré přidáme nasekanou čerstvou bazalku a dochutíme solí.
Restovaná zelenina :
Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a orestujeme na olivovém oleji,
přidáme trošku medu, šťávy z limetky a dochutíme mořskou solí a bylinkami.
Hříbková omáčka :
Na pánvi kde jsme opekli pangase si rozpustíme máslo a orestujeme očištěné
a na plátky nakrájené hříbky, zalijeme je smetanou a provaříme. Omáčku dochutíme
solí, bílým pepřem a vše rozmixujeme.