Ryby a mořské plody

Konfitovaný žralok s voňavou rýží

150-200 g žralok - filet
200 g přepuštěného másla, nevo kvalitního olivového oleje
100 g cibule
50 g kořenové zeleniny
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce soli
divoké koření

na zeleninu:
40 g mrkve na širší nudle
40 g celeru na širnší nudle
1 lžíce kvalitního olivového oleje
sůl

na rýži:
10 g limetkové kůry
10 g čerstvého zázvoru
sůl
1 lžíce slunečnicového oleje

Čerstvý, nebo rozmražený filet očistíme, dáme vařit do připraveného tuku. Konfitujeme dokud nezměkne. Během konfitování si uvaříme rýži - ochutíme jí solí, zázvorem a limetkovou kůrou. Orestujeme celer a mrkev na olivovém oleji a osolíme podle chuti. Do připraveného talíře rozprostřeme rýži na ní položíme restovanou zeleninu a na vrch dáme konfitovaného žraloka.

Další recepty