Ryby a mořské plody
Pečený losos s listovým špenátem a bramborovým pyré
Zdravé vaření s Jitkou Ruskovou
4 porce
4 filety lososa (jedna porce 150 g)
1 šalotka
12 ks cherry rajčátka
300 g kolik špenátu
Sůl, olej
Lososa lehce osolíme a opečeme na pánvi z každé strany dozlatova. Šalotku nakrájíme najemno a lehce orestujeme na oleji přidáme cherry rajčátka, která jsme spařili ve vařící vodě a lehce opečeme. Přidáme špenát promícháme a ochutíme.
Bramborové pyré:
0,5 kg brambor
Mléko, margarín, sůl
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé je oloupeme necháme vypařit. V míse je vyšleháme do hladké konzistence a přidáme teplé mléko a oříšek margarínu na zjemnění, společně znovu vyšleháme. Na závěr můžeme přidat krájenou bylinku (listová petržel, libeček, pažitku).