Maso

Pečená kuřecí prsa v dýňových semínkách na směsi fialových brambor a muškátové dýně

Vaříme s Tomášem Kalinou

1 kuřecí prsíčko
0,5 dcl dýňového oleje
150 g fialových brambor
150 g muškátové dýně
1 dcl olivového oleje
1 vejce
2 dcl portského vína nebo dobrého červeného vína
dýňová semínka
sůl

Prsíčka překrojíme na 3 části a osolíme. Semínka přesekáme. Prsíčka obalíme ve vajíčku a semínkách. Potom pomalu opečeme na olivovém oleji. Brambory dáme vařit v celku a po uvaření nakrájíme na kostičky. Dýni nakrájíme také na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Dýni zalejem trochou vína, necháme svařit a přidáme vařené brambory a překrájená dýňová semínka.

Na talíř servírujeme směr brambor a dýně, kuřecí prsíčka při podávání pokapeme dýňovým olejem.

Další recepty