Ovocná jídla
Grilované ovocné špízy
Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou
2 porce
½ ananasu
1 pevný banán
1 hrušku
2 fíky
1 broskev/nektarinku
šťávu z poloviny citrónu
2 lžičky cukru/medu
ozdobuNa omáčku:
120 g malin
nastrouhaná kůra a Šťáva ze ¼ pomeranče
1 lžíce medu
Na předem namočené bambusové špízy nebo špejle napichujeme kousky ovoce. Pokapeme citrónovou šťávou a lehce posypeme polovinou cukru/medu. Dáme na gril a necháme grilovat cca 3-4 minuty (můžeme připravovat i na pánvi), poté obrátíme, pokapeme citrónem a posypeme zbývajícím cukrem/medem a grilujeme další 3 minuty. Hotové špízky doplníme omáčkou – maliny rozmixujeme s pomerančovou šťávou a kůrou, můžeme propasírovat a dochutíme medem.