Grilovaný králičí hřbet podávaný se zeleninovým pudinkem a omáčkou chivri
Suroviny na 4 porce:
400 g králičího hřbetu
150 g mrkve a celeru
50 g růžičkové kapusty
160 g vajec
5 dcl smetany
5 dcl mléka
250 g másla
100 g hladké mouky
tymián, kerblík, sůl, bílý pepř
Králičí hřbet osolíme, opepříme, orestujeme na rozpálené pánvi a dopékáme na minutku před podáváním. Zeleninu z ¾ nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do vroucí osolené vody. Zbytek nakrájíme na kostičky na mozaiku a uvaříme. Uvařenou zeleninu rozmixujeme se smetanou na pyré a ochutíme solí, muškátovým květem a pepřem. Nakonec přidáme vajíčka a kostičky na mozaiku, pečlivě promícháme a poté vložíme do formy předem vyložené potravinářskou fólií. Dáme vařit do páry na cca 45 minut při 80°C.
Omáčku připravíme z máslové jíšky a mléka. Máslovou jíšku zalijeme mlékem a přidáme nasekané bylinky, necháme provařit a zredukovat na potřebnou hustotu. Nakonec přidáme máslo a dochutíme solí, bílým pepřem.