Ryby a mořské plody
Steak z tuňáka s koprovou omáčkou
Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou
2 steaky z tuňáka (po 150 g)
1 balení sezamového semínka
sůl
čerstvě drcený pepř
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce medu
Hrst sekaného čerstvého kopru
Steaky z tuňáka osolíme, opepříme obalíme v sezamovém semínku a zprudka orestujeme na rozehřátém oleji z každé strany 1 minutu. Přendáme je z pánve na teplý talíř a necháme 2 minuty odpočinout. Steaky několikrát zešikma nakrojíme a naaranžujeme na talíř. Na každou porci dáme lžíci koprové omáčky, kterou jsme vytvořili smícháním medu, hořčice a kopru. Podáváme buď se salátem a teplým pečivem nebo mladými vařenými brambory.