Vaječný salát s červenou čočkou

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou
Na 2 porce potřebujeme:
50 g červené čočky
3 křepelčí vejce
50 g polníčku
50 g rukoly
35 g libové šunkyZálivka:
2 lžíce světlého aceta balsamica
1 a ½ lžíce olivového oleje
pepř
sůl
cukr
Čočku uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, následně zchladíme studenou vodou, oloupeme a pokrájíme na osminky. Polníček a rukolu očistíme, dobře omyjeme a osušíme. Šunku pokrájíme na kostičky a orestujeme nasucho dozlatova. Ocet smícháme se solí, pepřem, cukrem a olejem. Do připravené zálivky nakonec přidáme kostičky šunky. Na talíř dáme nejprve polníček s rukolou, na to poklademe osminky vajec a čočku, upravíme na talíř a zalijeme zálivkou.
Tip: Místo polníčku lze použít i hlávkový salát. Rukolu lze nahradit mladými listy pampelišek nebo spařené kopřivy.