Barevná luštěninová polévka
1 menší nasekaná cibule
250 ml vody nebo kuřecího vývaru
¼ řapíkatého celeru
1/8 hrnku nakrájených žlutých fazolových lusků
1/8 hrnku nakrájených zelených fazolových lusků
70 g propasírovaných rajčat
¼ menší cukety
¼ hrnku vařených bílých fazolí
¼ hrnku vařených červených fazolí nebo červené
čočky
¼ hrnku vařených černých fazolí
Olivový olej
Trocha utřeného nebo sušeného česneku
Nasekaná petrželka
Nasekaná bazalka
Sůl
V hrnci rozpálíme olivový olej a zlehka orestujeme cibuli. Přidáme vodu nebo kuřecí vývar, řapíkatý celer, fazolové lusky, petržel, bazalku a osolíme. Důkladně promícháme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a po pokličkou dusíme dalších cca 15 minut. Přidáme cuketu a česnek, znovu provaříme a dále vaříme cca 10 minut. Přidáme zbývající barevné fazole (nebo fazole a čočku), provaříme přibližně 2 minuty a podáváme.