Pečený mořský vlk s provensálskou zeleninou a smaženým cuketovým květem
4 porce
1ks mořský vlk 1000g
4ks cuketové květy
200g zelených fazolek
100g nových brambor
50g černých oliv
50g cherry rajčátek
100g těsta na tempuruČesnek, tymián, panenský olivový olej, ančovičky, sůl a pepř
Z mořského vlka si uděláme filátka, které zbavíme všech kostí. Kůži nakrájíme rovnoměrně, aby se vypekla do křupava.
Fazolky uvaříme ve slané vodě a spolu s ostatními surovinami orestujeme na olivovém oleji, ochutíme.
Rybu okořeníme z obou stran a pečeme na teflonové pánvi nejprve na kůži do křupava a potom jen krátce z druhé strany, aby se nám ryba nevysušila. Při pečení přidáme stroužek česneku a větvičku tymiánu. Podáváme.
Příprava cuketového květu:
Papriku, cuketu, lilek a šalotku nakrájíme na malé kostičky, které si orestujeme na olivovém oleji, ochutíme česnekem, tymiánem, solí a pepřem a nakonec přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Necháme vychladnout a touto směsí plníme cuketové květy. Takto naplněné květy namočíme v temperovém těstě a smažíme v rostlinném oleji do křupava.