Různé

FEIJOADA

Fejoada to je jídlo karnevalu, poskytuje dostatek energie na zvládnutí karnevalových dní. Patří k tradičním a velmi populárním pokrmům všech vrstev a generací, její základ tvoří:

4 porce

400g Uzená vepřová krkovice bez kosti
200g domácí klobása-Chorizo
160g tmavé fazole
120g cibule
40g česnek
0,8g bobkový list
4g petrželová nať
4g sůl
4g pepř celý černý
4g solamyl
40ml Ypioca brazilský rum
28g čerstvé chilli papričky

Den předem namočené fazole ve vodě uvaříme do měkka, mezitím si orestujeme cibuli, domácí klobásu a uzenou krkovici vše krájené na menší kousky, přidáme bobkový list, petrželovou nať a chilli papričky.

Po uvaření fazolí 3/4 vody vylejeme a přidáme připravenou směs z pánve. Dochucujeme česnek, sůl, pepř a ypioca.Podle potřeby zahušťujeme solamylem

Další recepty