Maso

Kuřecí špízy s jablky a hořčičnou omáčkou

Vaříme s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou

Na 2 porce potřebujeme:
225 g kuřecích prsních řízků
1 jablko
½ citronu
sůl, pepř
1 lžička olivového oleje

Marináda:
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička jablečné nebo pomerančové šťávy

Omáčka:
½ lžíce hořčice hrubozrnné
½ lžičky dijonské hořčice
1 a ½ lžíce zakysaného krému na bázi rostlinných tuků

Všechny suroviny na přípravu omáčky řádně rozmícháme v misce. Maso omyjeme, pokrájíme na malé kousky a mírně osolíme, opepříme. Citrón si pokrájíme na tenké plátky. Rozpůlíme jablko, vykrojíme jádřinec a pokrájíme na malé kousky. Když je vše připravené, můžeme začít s přípravou špízů. Na jehly střídavě napichujeme kousky masa, jablka a plátky citrónu. Poté smícháme v misce hořčici se šťávou, a tím si připravíme marinádu. Touto směsí pak potíráme špízy. Rozehřejeme si pánev, na ní dáme lžičku oleje a opékáme. Často obracíme a v průběhu potíráme marinádou. Na závěr dáme hotové špízy na talíř a lžící přes ně přelijeme hořčičnou omáčku. Podáváme s čerstvým celozrnným či tmavým chlebem.

Další recepty