Kachní prsa s karamelizovaným kaki persimon a křehkými plátky česneku
Vaříme „kaki“ se šéfkuchařkou Stáňou Markovou
2 kachní prsa - každé 400 g
2 ks kaki “persimon”
300 ml šťávy z kachny
100 ml octa z malin
100 ml likéru z pomerančů
200 g cukru
1 lžičku másla
1svazek čerstvého česneku
Očistíme kachní prsa, odstraníme přebytečný tuk a nařízneme ve tvaru kosočtverce tam, kde je tuk, ale tak, abychom neřízli do masa. Uchováme v pokojové teplotě.
Omáčka: vložíme do hrnce 100g cukru a ocet a necháme vařit, než začne karamelizovat. Přidáme pomerančový likér a necháme odpařit alkohol. Vmícháme Šťávu z kachny a povaříme.
Oloupeme kaki “persimon” a nakrájíme na silnější plátky. Na pánvi rozpustíme máslo spolu se zbylým cukrem a s kaki. Vaříme dokud nezkaramelizuje po obou stranách.
Očistíme česnek a spaříme ho ve slané vodě. Scedíme a opečeme na pánvi s trochou oleje a soli
Způsob podávání:
Osmažíme kachní prsa z obou stran, aby byla dozlatova, uvnitř je maso narůžovělé
Na talíř položíme kachní prso, po straně dáme karamelizované kaki persimon, navrch plátky česneku a vše polijeme polevou.