Zeleninová jídla
Zelené fazolky s celerem v rychlé omáčce
Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou
125 g celeru
150 g zelených fazolek
čerstvý koriandr na ozdobuzálivka:
lžíce olivového oleje
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
lžička mletého zázvoru
lžíce medu
lžíce sojové omáčky
3 lžíce octa
Očištěný a okrájený celer nakrájíme na hranolky a dáme vařit (vaříme nejlépe v páře). Poté přidáme zelené fazolky a vaříme do změknutí. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou a jader zbavenou chilli papričku, nahrubo nasekaný česnek, zázvor a restujeme dozlatova. Přidáme med, sojovou omáčku a ocet. Vaříme cca minutu (do zhoustnutí). Zálivku smícháme se zeleninou, necháme krátce zchladnout, ozdobíme koriandrem a podáváme.