Ryby a mořské plody
Svatopetrská ryba pečená s olivami a tymiánem, bramborové pyré a cukrový hrášek
120 g svatého petra
60 g brambor
100 g smetany
10 g cukrového hrášku
10 g černých oliv
10 g sušených tomat
100 g demi-glas
10 g badiánu
sůl, bílý pepř
citrónová šťáva
olivový olej
tymián
kopr na ozdobu
Svatopetrskou rybu očistíme, osolíme, opepříme bílým pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v tymiánu. Kůži nařízneme a opečeme na pánvi s olivovým olejem po obou stranách. Brambory rozvaříme a rozmixujeme se smetanou a solí. Cukrový hrášek, sušené tomaty a olivy nakrájíme na drobné tvary a orestujeme. Do demi-glas přidáme badián a červené víno a necháme svařit. Zdobíme čerstvou bylinkou.