Ryby a mořské plody

Chřestové rizoto s parmazánem zdobené hoblinkou čerstvého chřestu a steakem pečeného lososa

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

120 g zeleného chřestu
200 g rýže Arborio
5 cl olivového oleje
1,5 dcl vývaru nebo vody
80 g parmazánu
200 g lososa
sůl a pepř
30 g rostlinného tuku
3 jarní cibulky
80 g cibule
10 g tymiánu
Klíčky nebo kopr na ozdobu

Najemno nasekanou cibuli zpěníme na rostlinném tuku, přidáme rýži a nasekaný čerstvý tymián, špetku soli a zalijeme vývarem nebo vodou. Provaříme několik minut a poté stáhneme, aby se rýže úplně neuvařila. Z čerstvého chřestu škrabkou vytvoříme pár hoblinek na ozdobu. Zbytek chřestu nakrájíme na kousky a restujeme s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka. Přidáme rýži a podlijeme vývarem. Po úplném provaření přidáme parmazán

a zjemníme rostlinným tukem. Čerstvého a umytého lososa osolíme a opepříme. Vložíme na rozpálenou pánev a pečeme z každé strany 5 minut. Rizoto nandáváme na talíř spolu s hoblinkami chřestu, navrch položíme pečeného lososa a zdobíme čerstvými klíčky nebo koprem.

Další recepty