Králík na bylinkách a černém pivě
4 porce
8 předních králičích běhů
150g anglické slaniny
2 pol.lžíce dijonské hořčice
svazek bylinek (petržel, tymián, bobkový list)
1 cibule pokrájená na kostičky
sůl, čerstvě mletý černý pepř
100g másla
1 lžíce hladké mouky
50g sušených švestek
1/2 l černého piva
1 lžíce domácí slivovice
Očištěné a oprané králičí nohy osušíme a potřeme dijonskou hořčicí. Necháme v lednici nejlépe do druhého dne odležet.
Na hrubší kousky pokrájenou anglickou slaninu osmažíme na části másla a přidáme pokrájenou cibuli a společně orestujeme dozlatova. Na takto připraveném základu opečeme králičí běhy, zalijeme černým pivem, okořeníme černým pepřem, přidáme bouquet garni a společně dusíme doměkka.
Ze zbytku másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku. Přidáme sušené švestky a společně lehce povaříme. Nakonec dochutíme slivovicí a podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.