Maso
Somerset pork
Vaříme s Janem Krajčem
Vepřová kýta 1 kg
2 cibule
olej
250 g mrkve
2 kyselá jablka
600 ml vody
šalvěj, tymián, petrželka
1 stroužek česneku
sůl
pepř bílý
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce cukru
300 ml jablečného vína
1 lžíčka jablečného octa
2 lžíce kysané smetany
trochu jíšky
Krok za krokem:
1 – Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli nadrobno. Na oleji orestujeme maso s cibulí, přidáme protlak, vodu, sůl, česnek, pepř, ocet a jablečné víno. Pod poklicí dusíme.
2 – Za půl hodiny přidáme na větší kolečka nakrájenou karotku.
3 – Půl hodiny před koncem přidáme jíšku a oloupaná a nakrájená jablka.
4 – Ke konci přidáme koření a kysanou smetanu.