Různé
Jitrničky a jelítka s kysaným zelím a marinovaným jablíčkem

Vaříme s Patrioty ve stylu „Jím a mládnu s Anti aging“.
4 porce
4 ks 80g libových jitrniček bez housky, 4 ks 80g jelítek, 50 g olivového oleje, 500 g kysaného zelí, 50 g cibule nebo šalotky,
lžíci cukru, sůl, pepř, kmín, 4 ks kysané jablko, ozdoba smažený křen
Kysané zelí a jablko propláchneme, zelí překrájíme na malé kousky.
Cibuli si nakrájíme na drobno, vložíme na olej a zpěníme. Přidáme lžičku cukru
a opatrně cibuli zkaramelizujeme. Přidáme zelí, sůl a koření, podlijeme vodou,
přidáme jablíčko a podusíme. Jakmile je zelí hotové, jitrničky opečeme na oleji z obou stran a podáváme.