Maso

Pečené kuřecí prsíčko s cuketou a bramborovo-zeleninová omáčka

Vaříme s mistrem kuchařem Janem Krajčem

kuřecí prso 150 g
olivový olej
cuketa
brambory
fenykl
karotka
celer
mořská sůl
kysaná smetana
kuřecí vývar
česnek

Kuřecí prsíčko lehce naklepneme, potřeme olivovým olejem, osolíme mořskou solí a odložíme do lednice. Nakrájíme veškerou zeleninu, zalijeme kuřecím vývarem, vložíme půl stroužku česneku a vaříme, až je zelenina měkká. Dáme vše do mixéru, přidáme mořskou sůl a kysanou smetanu. Mixujeme do hladké omáčky.

Pánev vytřeme olivovým olejem, rozehřejeme na střední teplotu. Cuketu nakrájíme na plátky a vložíme společně s kuřecím masem na pánev. Pomalu opékáme po obou stranách.

Na talíř nalijeme omáčku, do středu dáme opečenou cuketu, mladý špenát a kuřecí maso. Přidáme trochu olivového oleje.

Další recepty