Polévky

Pošírovaný losos v zeleninové polévce

Vaříme s mistrem kuchařem Janem Krajčem

losos filet
kuřecí vývar
karotka
řapíkatý celer
růžičková kapusta
cuketa
žampióny
mořská sůl
petrželka
rajčata
mladý špenát

Do kuřecího vývaru dáme nakrájenou karotku a žampióny a pomalu vaříme, až je zelenina poloměkká. Přidáme řapík, kapustu a cuketu. Pomalu vaříme další dvě minuty.

Do polévky vložíme na větší kousky nakrájeného lososa. Hrnec stáhneme z plotny a necháme lososa v horké polévce asi 4 minuty pošírovat.

Dochutíme mořskou solí a sekanou petrželkou

Polévku s lososem dáme do hlubokého talíře, přidáme pár lístků špenátu, trochu olivového oleje a lžíci oloupaného, nakrájeného rajčete.

Další recepty