Maso

Kuře na víně

Vařil Mistr kuchař Martin Modlík

6 porcí

1 větší kuře
250g anglické slaniny
250g malých cibulek
250g žampionů
50g másla
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
svazeček čerstvých bylinek (petrželka, tymián, bobkový list)
sůl
čerstvě mletý pepř
50ml koňaku
7dl červeného vína
50g másla
30g hladké mouky

Anglickou slaninu pokrájenou na hrubší kousky orestujeme na másle a lžíci oleje. Přidáme naporcované a omyté kousky kuřete, které opečeme společně se slaninou. Přidáme pokrájené žampiony, perlové cibluky a rovněž společně orestujeme. Zalijeme červeným vínem. Přidáme čerstvé bylinky, osolíme, okořeníme mletým pepřem a společně dusíme téměř doměkka. Následně zahustíme moukou smíchanou s máslem a provaříme asi 20 minut. Při servírování porce kuřete lehce přeléváme omáčkou a doplníme topinkami s černekem. Můžeme sypat nasekanou petrželkou nebo pokrájenou cibulovou natí.

Další recepty