Luštěniny a obiloviny

Plněná jáhelná vejce a zelenina

Recept z knihy: Vaříme dětem chutně a zdravě - Pavla Momčilová a MUDr. P. Horana

150g uvařených jáhel
1 žervé nebo stejné množství pomazánkového másla
4 vejce
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička strouhaného křenu nebo 1 lžíce strouhané řeřichy
1 lžíce panenského olivového oleje
sůl
rajčata a papriky na plnění
petrželka a bylinky na zdobení

Jáhly uvaříme ve dvojnásobku osolené vody - 8 minut a necháme "pod peřinou" dojít. Vejce uvaříme natvrdo. Do misky dáme vlažné jáhly, prolisované uvařené žloutky, žervé a ostatní přísady a vše ušleháme dohladka.

Směsí naplníme půlky vařených bílků a očištěná a vydlabaná rajčata nebo půlky paprik.

Typ: Jahelnou pomazánkou můžeme také zdobit celozrnné pečivo.

Další recepty