Různé

Jemné plátky z avokáda s jablečnou pěnou

Recepty mistra kuchaře Ladislava Samka

pro 6 osob

3 zralá avokáda
2 citróny
2 jablka ostřejší chuti
50g nasekaných vlašských ořechů
sůl, bílý mletý pepř
3 lžíce panenského olivového oleje
1 lžíce balsámového octa
snítka petrželky na ozdobu

Zralá avokáda rozpůlíme, vyndáme pecku a oloupeme. Krájíme na velmi tenké plátky, které klademe na talíř jeden vedle druhého. Marinujeme směsí olivového oleje, balsámového octa, soli a bílého mletého pepře. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme posekaná vlašská jádra, citrónovou šťávu, sůl, pepř a zamícháme. Podáváme jako doplněk marinovaného avokáda a zdobíme kouskem petrželky a měsíčkem citrónu.

Další recepty