Vepřová roládka se špagetami, sušenými rajčaty, olivami a tymiánem
Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou
2 porce
300 g vepřového karé
40 g parmské šunky
120 g špaget
30 g sušených rajčat
3 ml olivového oleje
2 ml olivového oleje
25 g žampiónů/jiných hub
7 g šalotky
1 stroužek česneku
mletý černý pepř, sůl, tymián
25 g parmezánu
40 g oliv
40 g salátových listů
Z vepřového karé nakrájíme plátky. Jemně je rozklepeme, osolíme a okořeníme pepřem. Na maso položíme plátky parmské šunky a lístky tymiánu. Zabalíme je, spojíme špejlí
a pečeme na klasickém olivovém oleji. Špagety uvaříme v osolené vodě s přidáním extra panenského olivového oleje. Žampióny nebo jiné houby nakrájíme nahrubo a společně
s jemně nasekanou šalotkou krátce opečeme na oleji. Poté směs promícháme s vařenými špagetami, přidáme sušená rajčata, olivy, dochutíme kořením, česnekem a mletým pepřem. Na talíře aranžujeme společně s pečeným masem, zdobíme lístky salátu, zakápneme extra panenským olivovým olejem a sypeme strouhaným parmazánem.