Perníková pochoutka s letním ovocem a rumové mascarpone
Vaříme s kuchařem Janem Krajčem z Karlových Varů
perníková pochoutka
250 ml šlehačky, 250 g polohrubé mouky, 250 g cukru krystal, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, ½ prášku do pečiva, 1 lžíce měkkého másla, 1 čajová lžička kořenicí směsi perník, čokoláda 70%
Vejce a cukr šleháme do pěny. Potom opatrně přidáme všechny ostatní suroviny a kořenicí směs Perník, důkladně promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou, nebo nastrouhanou čokoládu. Formičky na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme při teplotě 170°C. Ještě teplé vyklopíme.
rumové mascarpone
Do kotlíku dáme přesně na půl mascarpone a lučinu. Přidáme vanilkový cukr, cukr krystal, rum a vyšleháme. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku.
Ovoce nakrájíme na kousky a smícháme.
Perníky naplníme rumovým krémem, na krém navršíme ovoce, pocukrujeme moučkovým cukrem a ozdobíme mátou