Moučníky a cukroví

Perníková pochoutka s letním ovocem a rumové mascarpone

Vaříme s kuchařem Janem Krajčem z Karlových Varů

perníková pochoutka

250 ml šlehačky, 250 g polohrubé mouky, 250 g cukru krystal, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, ½ prášku do pečiva, 1 lžíce měkkého másla, 1 čajová lžička kořenicí směsi perník, čokoláda 70%

Vejce a cukr šleháme do pěny. Potom opatrně přidáme všechny ostatní suroviny a kořenicí směs Perník, důkladně promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou, nebo nastrouhanou čokoládu. Formičky na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme při teplotě 170°C. Ještě teplé vyklopíme.

rumové mascarpone

Do kotlíku dáme přesně na půl mascarpone a lučinu. Přidáme vanilkový cukr, cukr krystal, rum a vyšleháme. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku.

Ovoce nakrájíme na kousky a smícháme. 

Perníky naplníme rumovým krémem, na krém navršíme ovoce, pocukrujeme moučkovým cukrem a ozdobíme mátou

Další recepty