Telecí hřbet v parmské šunce, bramborové purée s hráškem, fenyklový koláček a omáčka z kachních jater
Zdravé vaření s Věrou Královou - nutriční terapeutkou
300 g telecího hřbetu
50 g parmské šunky
100 g brambor
25 g hrášku
100 g fenyklu
15 g smetany
½ ks vejce
20 g kachních jater foie gras
20 g hladké mouky
sůl, pepř
15 g olivového oleje
10 g tuku
Telecí hřbet osolíme a opeříme a zprudka opečeme. Pak jej zabalíme do parmské šunky
a potravinářské fólie a necháme v troubě péci při 70 stupních cca 30 min (maso tak zůstane velice měkké a šťavnaté). Pak krájíme na jednotlivé porce.
Brambory uvaříme a rozmixujeme na purée. Pak vmícháme hrášek a dochutíme.
Kachní játra dáme do smetany a rozvaříme, propasírujeme a rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem
a necháme odležet (omáčka zraje).
Mouku smícháme s vejcem, přidáme tuk a vytvoříme hladké těsto. Těsto dáme do formičky
a upečeme. Fenykl nasekáme na malé kousky a smícháme se smetanou a vejcem. Vlijeme do pečeného těsta a znovu dáme péci. Pak vše podáváme.