Maso

Telecí hřbet v parmské šunce, bramborové purée s hráškem, fenyklový koláček a omáčka z kachních jater

Zdravé vaření s Věrou Královou - nutriční terapeutkou

300 g telecího hřbetu
50 g parmské šunky
100 g brambor
25 g hrášku
100 g fenyklu
15 g smetany
½ ks vejce
20 g kachních jater foie gras
20 g hladké mouky
sůl, pepř
15 g olivového oleje
10 g tuku

Telecí hřbet osolíme a opeříme a zprudka opečeme. Pak jej zabalíme do parmské šunky

a potravinářské fólie a necháme v troubě péci při 70 stupních cca 30 min (maso tak zůstane velice měkké a šťavnaté). Pak krájíme na jednotlivé porce.

Brambory uvaříme a rozmixujeme na purée. Pak vmícháme hrášek a dochutíme.

Kachní játra dáme do smetany a rozvaříme, propasírujeme a rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem

a necháme odležet (omáčka zraje).

Mouku smícháme s vejcem, přidáme tuk a vytvoříme hladké těsto. Těsto dáme do formičky

a upečeme. Fenykl nasekáme na malé kousky a smícháme se smetanou a vejcem. Vlijeme do pečeného těsta a znovu dáme péci. Pak vše podáváme.

Další recepty