Rolka z marinovaného lososa na salátku z klíčků, vlažná sýrová raviola na opečeném chřestu a lososová pěna
Zdravé vaření s Věrou Královou - nutriční terapeutkou
pro 2 osoby
200 g lososa
100 g smetany
10 g směsi klíčků
sůl, pepř
10 g olivového oleje
25 g jarního těsta
10 g hladké mouky
20 g sýra (spíše tvarohového typu)
50 g chřestu
10 g cukru krystal
½ g želatiny
25 g pomeranče
½ ks vejcev
Z lososa vykrojíme pravidelný váleček. Celý váleček zasypeme cukrem a solí. Pokapeme pomerančem a necháme při pokojové teplotě 4 hodiny marinovat. Pak váleček opláchneme vodou, zabalíme jej do jarního těsta (polotovar) a zprudka opečeme na oleji. Podáváme vlažné a uprostřed téměř syrové. Klíčky natrháme na menší kousky a pokapeme olivovým olejem. Necháme odležet. Z odřezků lososa připravíme pěnu - lososa rozvaříme v malém množství smetany a rozmixujeme. Zbylou smetanu vyšleháme a přidáme lososa. Na konec přidáme rozpuštěnou želatinu, ochutíme
a necháme v lednici zatuhnout. Mouku rozmícháme s vejcem a vytvoříme hladké těsto. Do těsta plníme ochucený sýr a pevně těsto smáčkneme. Vaříme v osolené vodě a potřeme olejem. Vše společně nazdobíme na talíř a podáváme s opečeným chřestem.