Saláty

Medový baby špenát

recept Lenky Požárové z kuchařky "Což takhle dát si ... špenát"

pro 4 osoby

200 g mladých špenátových listů (baby špenát)
100 g lučiny
4 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce tekutého medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce nemletého máku
kůra z ½ citrónu (dobře omytého)

Špenátové lístky smíchejte s olivovým olejem a rozložte je do čtyřech misek nebo talířů. 

Utřete lučinu s citrónovou šťávou, jemně strouhanou citrónovou kůrou a medem. Vmíchejte nasucho opražený mák.

Špenát omáčkou pokapejte (můžete i vše s omáčkou promíchat) a ihned podávejte (listy rychle vadnou).

Tip: Zkuste salát ozdobit pokrájenými jahodami nebo posypat plátky mandlí.

Další recepty