Saláty
Medový baby špenát
recept Lenky Požárové z kuchařky "Což takhle dát si ... špenát"
pro 4 osoby
200 g mladých špenátových listů (baby špenát)
100 g lučiny
4 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce tekutého medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce nemletého máku
kůra z ½ citrónu (dobře omytého)
Špenátové lístky smíchejte s olivovým olejem a rozložte je do čtyřech misek nebo talířů.
Utřete lučinu s citrónovou šťávou, jemně strouhanou citrónovou kůrou a medem. Vmíchejte nasucho opražený mák.
Špenát omáčkou pokapejte (můžete i vše s omáčkou promíchat) a ihned podávejte (listy rychle vadnou).
Tip: Zkuste salát ozdobit pokrájenými jahodami nebo posypat plátky mandlí.