Maso

Grilovaná kuřecí prsa s hráškovým pyré a pečenými minitomaty s rukolou

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou. Připravil kuchař Jan Horký (člen Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky)

300 g kuřecích prsou
sůl, pepř
10 g olivového oleje
80 g hráškového zrnka
120 g brambor
10 g smetany
100 g minitomatů
0,5 g tymiánu
10 g rukoly

Kuřecí prsa očistíme a osolíme. Pokapeme olivovým olejem a necháme odležet. Očištěné brambory uvaříme doměkka a pak je rozmixujeme na jemnou kaši. Hrášek rovněž rozmixujeme ručním mixérem na kaši a vmícháme do teplých brambor. Přidáme smetanu. Kuřecí prsa velice zprudka opečeme na olivovém oleji a pak je prokrojíme. Podáváme s hráškovým pyré. Vše ještě doplníme opečenými minitomaty a rukolou.

Další recepty