Salát z grilovaného nebo uzeného lososa

pro 4 osoby
800g čerstvých lososových filetů s kůží
trochu dobrého olivového oleje na grilování, sůl, čerstvě mletý černý pepř,
1 šálek řapíkatého celeru pokrájeného na kostičky
1/2 šálku červené cibule nakrájené na kostičky
2 pol.lžíce nasekaného kopru
2 pol.lžíce kaparů
2 pol.lžíce malinového vinegretu
2 pol.lžíce dobrého olivového oleje
1/2 čajové lžičky soli
1/2 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
Lososové filety překrájíme napříč asi na 6-8 cm široké proužky. Potřeme je olivovým olejem, posypeme solí a pepřem. Grilujeme na předem rozpáleném roštu nebo udíme, ale jenom částečně. Měl by zůstat uvnitř nedopečený - rare. Takto upravené platky zabalíme do fólie a v lednici necháme důkladně vychladnout.
Z vychladnutých filetů odstraníme zbytky kůže, rozdělíme filty na kousky a vložíme do mísy. Přidáme pokrájený a spařený řapíkatý celer, červenou cibuli, kopř, malinový vinegret, sůl a pepř na dochucení. Dobře promícháme a podáváme vychlazené nebo v pokojové teplotě.