Maso
Krůtí nudličky s kešu a lilkem na medu a česneku
recept Lenky Požárové z kuchařky "Což takhle dát si ... lilek"
pro 4 osoby, příprava 15 minut
800 g krůtího masa
800 g lilku (asi 2 větší)
100 g kešu oříšků
2 lžíce medu
4 velké stroužky česneku
sůl
olivový olej
máta na ozdobu
Maso osolte a opečte naprudko na pánvi s trochou oleje.
Až maso začne zlátnout, přidejte lilek pokrájený na kostky, mírně osolte a duste přikryté asi 5 minut, dokud lilek není měkký. Pak přidejte kešu oříšky a opékejte další minutu.
Na závěr vmíchejte rozmačkaný česnek a med a sejměte z plotýnky. Ozdobte mátou a podávejte s pečivem.
Tip: Zkuste směs plnit do tortillových placek a přidejte listový salát. Pokud navíc okořeníte čili, vytvoříte ďábelskou směs.