Maso

Krůtí nudličky s kešu a lilkem na medu a česneku

recept Lenky Požárové z kuchařky "Což takhle dát si ... lilek"

pro 4 osoby, příprava 15 minut

800 g krůtího masa
800 g lilku (asi 2 větší)
100 g kešu oříšků
2 lžíce medu
4 velké stroužky česneku
sůl
olivový olej
máta na ozdobu

Maso osolte a opečte naprudko na pánvi s trochou oleje. 

Až maso začne zlátnout, přidejte lilek pokrájený na kostky, mírně osolte a duste přikryté asi 5 minut, dokud lilek není měkký. Pak přidejte kešu oříšky a opékejte další minutu. 

Na závěr vmíchejte rozmačkaný česnek a med a sejměte z plotýnky. Ozdobte mátou a podávejte s pečivem.

Tip: Zkuste směs plnit do tortillových placek a přidejte listový salát. Pokud navíc okořeníte čili, vytvoříte ďábelskou směs.

 

Další recepty