Maso
Pečená daňčí svíčková v pistáciovém kabátku s omáčkou z červeného vína
suroviny na 4 porce:
daňčí svíčková 200 g
jehněčí demi-glas 2 dl
červené víno 1 dl
houbové raviolky 40 g
baby karotka 40 g
mini tomaty 20 g
pistáciové oříšky 20 g
máslo 10 g
olivový olej 1 dl
hnědý cukr 5 g
sůl, bílý pepř
Daňčí svíčkovou okořeníme solí, bílým pepřem a opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran. Pistáciové oříšky rozmixujeme na prach a obalíme v nich opečenou svíčkovou, kterou dopečeme v troubě. Baby karotku spaříme a oloupeme, poté ji společně s mini tomaty orestujeme na másle a ochutíme solí a bílým pepřem. Zbylé pistácie orestujeme na másle s hnědým cukrem. Houbové raviolky uvaříme v osolené vodě. Jehněčí demi-glas svaříme s červeným vínem a dochutíme solí, bílým pepřem a nakonec zjemníme máslem.