Různé

Slaný koláč s pórkem a tuňákem

Mistr kuchař Jan Krajč a jeho recepty

Vejce
Strouhanka
Sůl, pepř a muškátový květ
Sekaná petrželka
Pórek
Sníh z bílků
Smetana
Máslo na vymazání formy

Tuňák konzerva
Nakládaná cibulka
Salát
Kysaná smetana

Vyklepneme vejce, na jednu kulatou formu 7 vajec. Bílek ze tří vajec dáme stranou na sníh. Přidáme sůl, pepř, sekanou petrželku, opečený pórek a vmícháme strouhanku. Přidáme smetanu. Opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme – nandáme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pomalu pečeme při

160ti °C do zlaté barvy asi 30 minut.

Hotový koláč opatrně vyklopíme a poklademe tuňákem, cibulkou, salátem, čímkoliv, co nám chutná a co máme v lednici. Podáváme se salátem s kysanou smetanou.

Další recepty