Různé
Slaný koláč s pórkem a tuňákem
Mistr kuchař Jan Krajč a jeho recepty
Vejce
Strouhanka
Sůl, pepř a muškátový květ
Sekaná petrželka
Pórek
Sníh z bílků
Smetana
Máslo na vymazání formyTuňák konzerva
Nakládaná cibulka
Salát
Kysaná smetana
Vyklepneme vejce, na jednu kulatou formu 7 vajec. Bílek ze tří vajec dáme stranou na sníh. Přidáme sůl, pepř, sekanou petrželku, opečený pórek a vmícháme strouhanku. Přidáme smetanu. Opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme – nandáme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pomalu pečeme při
160ti °C do zlaté barvy asi 30 minut.
Hotový koláč opatrně vyklopíme a poklademe tuňákem, cibulkou, salátem, čímkoliv, co nám chutná a co máme v lednici. Podáváme se salátem s kysanou smetanou.