Maso

Kachní prsa s klementinkami

Něco zajímavého z exotické kuchyně od kuchaře Miloše Kopala

300g nakrájených oloupaných klementinek
80ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
90g čerstvé brokolice
15g másla
900g nasekaných kuřecích prsou
100g na plátky nakrájených čerstvých hub
5g pšeničné mouky
160ml vody
2 kostky kuřecího masoxu
25g nasekané mladé cibulky

Brokolici vložte do vařící vody, povařte do změknutí (2-6 minut). Uvařenou brokolici osušte a nechte vychladnout. Na pánvi na středním až vysokém žáru rozpusťte máslo a na něm osmahněte dozlatova kousky kuřete. Na jiné pánvi osmahněte miunutu houby, po osmahnutí je z pánve vyjměte. Smíchejte mouku, vodu, pomerančovou šťávu a masox na pánvi, přiveďte k varu a nechte na mírném žáru vařit 4 minuty. Přidejte na pánev kuře a houby, smíchejte s Klementinami, cubulkou a brokolicí. Po prohřátí podávejte.

Další recepty