Různé
Glazované mrkvové žížalky
recept Lenky Požárové z kuchařky "Což takhle dát si ... mrkev"
4 porce
400 g mražené baby karotky
30 g másla
20 g hnědého cukru
1 lžička skořice
sůl
Mraženou baby karotku zalijte vroucí vodou na 2 minuty a poté sceďte a osušte utěrkou.
Na velké pánvi rozehřejte máslo s cukrem, přidejte baby karotku a opékejte za občasného míchání 5 až 8 minut, až se začne mrkev barvit dozlatova.
Osolte, poprašte skořicí a rozdělte do misek. Servírujte horké.
Tip: Můžete navíc přidat 4 lžíce pomerančové šťávy. Chcete-li ještě větší dobrodružství, kápněte na závěr ke směsi trochu rumu a prohřejte. Žížaly můžete připravit i ze syrové mrkve nakrájené na silnější nudličky.