Polévky
Dýňová pikantérie
recept Lenky Požárové z kuchařky "Což takhle dát si ... dýně"
4 porce
1000 g očištěné dýně (bez semínek a slupky s výjimkou dýně Hokkaido,
která se nemusí loupat protože vařením změkne)
100 g tučnějšího tvrdého sýra
1 malá čili paprička
sůl
Dýni pokrájejte na kostky, vložte do hrnce, zalijte asi 700 ml vody a vařte, dokud se nezačne rozvářet. Rozmixujte.
Vraťte na plotýnku, osolte a prohřejte. Kdo má raději řidší polévku, může dle libosti zředit vodou či mlékem. Přidejte sýr nakrájený na malé kostky a jemně nasekanou čili papričku a míchejte, dokud se sýr neroztaví.
Tip: Kdo si chce práci ještě zjednodušit, může použít sýr Salrom, který je už ochucený čili papričkami.