Saláty

Lehký čínský salát

Zdravé vaření s Věrou Královou

200 g pekingského (čínského) zelí
2 jablka
2 kiwi
2 pomeranče
6 švestek
2 lžíce bílého jogurtu
lžička medu
lískové oříšky
vanilkový lusk

Očištěné a umyté zelí natrháme na menší kousky. Oloupaná jablka zbavená jádřinců a švestky nakrájíme na měsíčky, kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. 1 pomeranč odšťavníme, jeden oloupaný a nakrájený přidáme k salátu. ovoce smícháme. Vymačkanou šťávu z pomeranče krátce povaříme s vanilkovým luskem, necháme vychladit, smícháme s bílým jogurtem, dle chuti mírně dosladíme medem. Dresinkem přelijeme salát a zdrobíme sekanými lískovými oříšky

Další recepty