Ryby a mořské plody

Steak ze štiky pečený na olivovém oleji s mrkvovo-bramborovým pyré

Věra Králová a zdravé vaření

400 g chlazené štiky
lžíci olivového oleje
250 g mrkve
150 ml mléka
200 g brambor
100 g minirajčátek
rostlinný tuk s rostlinnými steroly
sůl, bylinky na zdobení
citrónovou trávu

Čistou rybu zbavenou kostí nasolíme a zprudka opečeme na pánvi, a pak dopékáme na ohni mírnějším. Najemno nakrájenou mrkev krátce pokusíme v mléce a rozmixujeme. Oškrábané

a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a rozšťoucháme. Poté smícháme s mrkvovým pyré a zjemníme rostlinnými tukem s rostlinnými steroly. Minirajčátka a mladou kapustu napichujeme na kůru z citrónové trávy (špejli) a lehce opečeme na olivovém oleji. Steak podáváme s mrkvovým pyré zdobené zeleninovým špízkem.

Další recepty