Maso
Kuře na badyánu s vínovýma švestkama
Recept Lenky Požárové z kuchařky "Což takhle dát si ... švestky"
pro 4 osoby
4ks kuřecích prsíček ( po 150 g)
600g brambor
200g čerstvých vypeckovaných švestek
200ml červeného vína
4 hvězdičky badyánu
olej
sůl
jarní cibulka na ozdobu
Brambory pokrájejte na silnější plátky, rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při teplotě 200 stupňů asi 20 minut.
Kuřecí řízky osolte a opečte na troše oleje nebo ogrilujte z obou stran dozlatova.
Švestky pokrájejte na čtvrtky, zalijte vínem, přidejte badyán a poduste asi 3 minuty. Badyán vyndejte a vmíchejte škrob, aby tekutina mírně zhoustla.
Kuřecí řízky a švestky rozložte na talíře. Podávejte s plátky pečených brambor, ozdobte jarní cibulkou.