Vypečené rohlíčky s nivou

Recept Lenky Požárové z kuchařky "Což takhle dát si ... špenát"
9 ks
1 balení listového těsta
500 g čerstvého špenátu
150 g nivy
sůl (nejlépe hrubá)
mléko na potření
hladká mouka na pomoučení
Odstraňte srostlé konce špenátu, properte ho a spařte horkou vodou. Nechte 1 minutu blanšírovat a sceďte. Po vychladnutí ho vymačkejte a nasekejte na hrubo.
Těsto vyválejte do čtverce asi 50 x 50 cm a rozkrojte na čtverce. Jednotlivé plátky poklaďte špenátem a rozdrobeným sýrem. Od jednoho rohu začněte těsto úhlopříčně rolovat do roličky, kterou na závěr zahněte do tvaru rohlíčku.
Rohlíčky klaďte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete je mlékem a posypte hrbou solí. Pečte v troubě předehřáté na 220°C (v horkovzdušné na 200°C) asi 15 - 20 minut dozlatova.